SOAK

Wat is SOAK zul je wellicht denken. Dat is een manier om je gelezen bijbel tekst of bijbel vers te ontleden zeg maar. Hieronder kun je zien hoe het werkt

 

Wat betekent SOAK?

S – De S staat voor Scripture [Bijbelgedeelte]. Je schrijft fysiek het Bijbelgedeelte uit… Je zult versteld staan over wat God je zal openbaren, alleen maar omdat je de tijd neemt om te vertragen en uit te schrijven wat je aan het lezen bent!

O – De O staat voor Observation [Observatie]. Wat zie je in de verzen die je aan het lezen bent? Wie is het publiek? Is er een herhaling van woorden? Welke woorden vallen je op?

Schrijf 1 a 2 dingen op.

A – De A staat voor Application [Toepassing]. Dit is wanneer Gods Woord persoonlijk wordt. Wat zegt God vandaag tegen mij? Hoe kan ik dat wat ik net heb gelezen, toe-passen in mijn eigen leven? Welke veranderingen moet ik maken? Is er een actie die ik moet ondernemen?

K – En uiteindelijk staat de K voor Kneel in Prayer [Gebed]. Bid voor het geen je hebt gelezen vandaag en voor de dingen die je opvielen. Gods Woord bestuderen kan zo veel en zo weinig tijd in beslag nemen als je eraan kunt besteden. Sommige dagen kan dit 10 à 15 minuten zijn, andere dagen heb je langer nodig.

pizap.com14665133444131pizap.com14665134037981