GMG

Video van Courtney bij week 1

Kort verslag je van deze video:

We zijn begonnen met week een van rust en laat los. Als je je huiswerk hebt gedaan, dan weet je nu ongeveer wel wat je in de weg staat dat je geen rust kunt vinden. Waarom doe je wat je doet. Nike heeft de slogan, Just do it.
Courtney geeft haar eigen slogan voor ons Just stop it.

Rond het nieuwe jaar heeft iedereen goede voornemens, en voordat Januari om is zijn we ze al weer vergeten en leven we weer als voor de kerst. Ik denk dat deze studie anders is, dit omdat de Heilige Geest in controle is. We moeten veranderen meer leren van God.

Neem de waterfles als ik je vraag die voor 10 sec vast te houden denk je oke geen probleem, vraag ik of je die voor 60 sec van te houden ga je denken uh dat kan wat moeilijk worden. Maar als ik je vraag dit voor 24 uur vast te houden dan zeg je nee dank je wel. Maar waarom laten we kleine problemen dan niet los, waarom houden we die vast tot dat het uiteindelijk een groot probleem wordt. Voor je het weet zit je voor jaren vast aan iets kleins wat je uitput.

Waarom…. Ik ben geen haar beter als jullie. Je wilt graag goed doen in je gezin, op school en in de kerk. Het is goed dat je om anderen geeft. Het probleem is dat je je prioriteit op iets zet wat niet belangrijk is. Nu is de tijd daar verandering in te brengen. Misschien moet je je werk opzeggen. Luister naar God en laat Hem voor je werken. Misschien ben je bitter, vergeef, laat het los, vergeven maakt je vrij. Romeinen 12 zegt dat God het voor je regelt.

Wat is je waarom, is het zonde wat je tegen houd? Verander, breng het voor het kruis. Waarom zou je willen veranderen? Omdat je moe bent, uitgeput en je geen kant meer uit kunt. En waarom nog meer? Omdat je God meer wilt gaan eren.

Hoe? 12 stappen proces. God trekt het ‘mes’ niet uit je handen. Hij wacht tot je je hand open doet zodat God het van je over kan nemen. God zal je niet zeer doen. Geef het aan God. Psalmen 121 lees die, God doet je geen pijn.

Blijf je kaarsen branden, de kracht zit niet in de kaars maar wel in je gebed.

Koop volgende week een bosje bloemen voor jezelf iedere keer dat je het boeket ziet, denk er dan aan hoeveel God van je houd. Vertrouw op Hem

Blijf dichtbij je Maker.

 

 

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Video van Courtney bij week 1”

  1. Misschien is het juist zo dat ergens we zelf graag in het licht staan. Kijk eens wat ik kan. Of goedkeuring van mensen om ons heen.

    Dat maakt het moeilijk om in Zijn schaduw te stappen en Hem in het licht te zetten, terwijl dat juist voor ons meer veilig is.

    Mooi filmpje, laat mij nadenken! Geweldige studie, zo kostbaar deze lessen…

    Liked by 1 persoon

Dank voor je reactie :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s