1 Samuël, Video

Video Samuël 16-20

Courtney heeft ook voor deze week weer een video voor ons gemaakt.

Ze verteld over het feit dat jaloezie veel kapot maakt en dat het er al is van het begin af aan van de mensheid. Kijk maar naar Kaïn en Abel, de broers van Jozef, Jacob en Ezau. Maar ook in de sprookjes wereld heb je veel jaloezie. Kijk maar naar Assepoester bijvoorbeeld en haar stief zussen.

Ben jij wel eens jaloers op iemand die jij volgt op Facebook? Omdat het lijkt dat die gene het perfecte kind heeft, of meer geld dan jij, of vaker op vakantie kan gaan dan jij.
Jonathan gaf alles wat hij bezat aan zijn vriend David. Hij bood hem een onvoorwaardelijke liefde. Zelfs toen zijn vader David wilde vermoorden bleef hij trouw aan zijn vriendschap met David.

Saul was zo jaloers op David dat hij zelfs zijn eigen dochter gebruikte om een list te smeden dat David zou sterven in de oorlog. David moest 1000 man vermoorden en als hij terug kwam mocht hij trouwen met Michal. Michal hield echt van David, en net als haar broer bleef zij trouw aan haar man op de momenten dat haar vader David wilde vermoorden.

Courtney verteld dat haar zus en zwager 20 jarig huwelijksfeest vierde en dat dat voor haar heel moeilijk was. Maar toch bleef ze vertrouwen op God. Misschien heeft God voor mij geen 25 jarig huwelijksfeest voor ogen, ik weet het niet. Maar ik weet wel dat ik KIES voor liefde, KIES om God te vertrouwen. Hij heeft een plan voor mijn leven.

Blijf dichtbij je Maker.

Advertenties

Dank voor je reactie :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s