Jozua

Jozua Dag 6

Jozua 6 18


DE HERE DOET DE MUREN VAN JERICHO INSTORTEN (6:17-25)
Nu beginnen die sterke muren, waarvan hun vaders gezegd hebben, dat ze daar nooit zouden inkomen (zie Num. 13 : 28) te schudden en te wankelen. Met donderend geraas storten ze in. Daarbij zullen velen gedood zijn, bedolven onder het puin.

Dit is het wonder, dat de HERE wilde schenken. Die zware muur, waarop zelfs een huis stond, is verdwenen. Het volk kan zo naar binnen lopen. Als een apart wonder blijft een stuk muur staan. Juist dat stuk waar die herberg stond en waar uit het venster dat rode koord hangt. Het is het wonder dat de HERE Zich ontfermt over wie Hij wil. Hij is het immers die hier alles leidt en bestuurt. Hij geeft deze stad aan zijn volk.

En het volk moet die aan Hem teruggeven. Dat is die ban van vs. 17. De HERE heeft deze keer nauwkeurig vastgesteld wat deze ban inhield. Zie vs. 21. Dat teruggeven aan de HERE zien we duidelijk in het bewaren van de edele metalen. Ze moeten bij de schat van de tabernakel gevoegd worden. Lees dan vs. 18: Wie de HERE niet geeft, wat van Hem is, brengt een vloek over het hele volk. Een ramp waarin het volk als eenheid getroffen zal worden.

Vs. 23 laat ons zien dat om het geloof Van Rachab ook haar familie weldadigheid wordt geschonken. Dat herinnert ons aan de geschiedenis van Lot. Die mocht zijn aanstaande schoonzoons waarschuwen. Maar die lachten hem uit. Hier is bij de familie van Rachab kennelijk wel een beven voor de macht van de God van Israël. Ze worden eerst buiten de legerplaats gebracht. Ze waren immers niet rein volgens de wetten van de HERE. Een poosje later woont Rachab midden onder het volk. (vs. 25).

JERICHO MAG NOOIT HERBOUWD WORDEN ALS VESTING (6:26 en 27)
Tot slot bezweert Jozua het volk om van Jericho nooit meer een vesting te maken. Er mogen geen muren en poorten meer gebouwd worden. Dat zweren van een eed, betekent dat er een ernstige dreiging achter zit. De man die het waagt, zal al zijn kinderen verliezen.

Het laatste vers doet ons zien, dat de HERE zijn belofte uit 1:5 aan Jozua vervult. Jericho wordt dus door de HERE aan zijn volk gegeven. Het is de eerste overwinning, die profetie is van de totale verovering van het land van belofte.

Info bron: http://www.hogerhoning.nl/bs12.htm

vraag 6

Fijne dag,

Blijf dichtbij je Maker

 

 

 

Advertenties

Dank voor je reactie :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s