Video

Video week 4

Bekijk de video HIER

Er zijn 3 dingen waaraan je ziet dat geld of goederen niet gelukkig maken.
Hoofdstuk 5 :9 en door daar lees je dat geld niet gelukkig maakt we willen altijd meer en raken nooit verzadigd.

Toen ik op een dag mijn kinderen naar een activiteit in de kerk bracht. Had ik een uurtje over om in mijn Bijbel te lezen. Ik ging naar Target, kocht een kop koffie met wat erbij. Op een gegeven moment hoorde ik een vreselijk irritant geluid. Steeds maar weer opnieuw. Opeens realiseerde ik mijn dat het het scannen van de artikelen was die mensen wilde kopen. Geloof mij ik houd van spullen kopen en normaal vind ik het geluid van scannen geen probleem, maar nu even niet. Of het toeval is of niet maar ik zat ik Prediker te lezen over dat geld en spullen ons niet gelukkig maakt. Ik realiseerde mij voor het eerst dat ik normaal ook zo ben, ik koop van alles voor al sieraden. Ik ben gek op sieraden. Ik heb zoveel sieraden bij ieder kleding set wel wat. Ik vind het moeilijk om het weg te doen. Dat is dus mijn zwakke punt. Ik heb echt een hele kast vol. Het is zinloos ik weet het maak ik kan het niet weg goed. Het houd mijn ogen bezig, hierover lazen we in voorgaande hoofdstukken.

In vers 11 staat dat als je veel geld hebt een ander er ook van mee wilt profiteren. Ik heb een artikel gelezen over mensen die miljoenen hebben gewonnen en nu zeggen dat ze het nooit meer over zouden willen doen. Ze weten niet meer wie hun vrienden zijn, zijn vermoord om hun geld, gescheiden, en sommige hebben zelfs zelfmoord gepleegd.

Lieve dames zoals in de Bijbel staat: Geld maakt niet gelukkig.

Nog even de 3 punten op een rij.

  1. We verzamelen de verkeerde spullen we hebben de verkeerde schatten .
  2. Anderen willen mee profiteren van ons geld, je weet niet meer wie je vrienden zijn.
  3. Je kunt niet slapen lees vers 12

Veel geld geeft zorgen, wordt je niet beroofd, 2 huizen onderhouden je bent nooit klaar, wat als je een foute belegging maakt.

In Mattheüs 6:24 staat:

Je kunt geen 2 heren dienen.

God is de enige God. Hij geeft je stabiliteit, rust en een goede nachtrust en een verzadigd gevoel. Ga meer in Zijn woord lezen en Bid meer,

en Blijf dichtbij je Maker.

Advertenties

Dank voor je reactie :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s