Video, Zomer studie

Video week 2

Vandaag kun je kijken naar de tweede video bij de studie. Klik HIER

Omdat de video in het Engels is, en Courtney best snel kan praten, heb ik een kort verslag gemaakt van de video. Wellicht snap je de Video beter na het lezen van het verslagje.

In Prediker vers 2 lezen we gelijk over het woord ‘leegte’.
Het woord ‘vanity’ betekend in het Nederlands, leegheid, overbodigheid, en zinloosheid.
Dat is waar Salomo Prediker mee begint, alles is uiteindelijk leegte.

De wereldse dingen zijn leeg, doodlopend. Zoals je water in je gezicht sprayed op een warme dag. Het helpt even, maar al snel heb je het weer nodig of meer. Vaak lijkt het in ons leven net op kinderen die bellen blazen, je blaast de bellen, maar al gauw gaan ze kapot en moet het nog een keer en nog een keer, en je wilt steeds grotere bellen maken.

Als volwassenen kan het ook lijken of je in een loop rat leeft. Je gaat maar door en je gaat maar door en je blijft maar lopen maar je komt nergens. Dit is nu precies waar Prediker over gaat.

Omdat wij nooit verzadigd raken spelen de reclame makers en fabrikanten hier happig op in. Vroeger had je oreo’s en dubbelen oreo’s nu heb je oreo’s met gember smaak en met mint smaak, of banaan of pindakaas, en jawel je hebt zelfs jumbo dubbelen oreo’s. Zo zie je omdat wij steeds iets nieuws willen blijven de fabrikanten door verzinnen en nieuwe dingen op de markt brengen.

Of neem social media, je telefoon. Als je net zo bent als ik dan scroll je eerst instagram af en daarna facebook, en twitter, en dan nog even naar google+ en naar ebay of er nog nieuwe koopjes zijn. Je gaat steeds opzoek naar iets nieuws. Zijn we klaar met de telefoons, dan gaan we voor de tv zitten en zappen alle kanalen af op zoek naar …. iets nieuws.

In vers 8 van Prediker 1 staat dat ons oog nooit genoeg heeft. Iets in ons wordt nooit volledig bevredigd. In Psalmen 91:14 staat dat God ons kan vervullen. God is genoeg, God verandert nooit. Wij zijn de gene met het probleem, gaan wij ’s morgens eerst naar God of gaan we ons druk maken wat we die dag zullen dragen, of welke koffie we gaan drinken.

In Prediker 2 zie je dat Salomo ik gericht is. Ik doe dit en dat en ik zus en zo. Aan het einde van Prediker 2 schrijft Salomo dat zo leven niet bevredigend is, maar leven met God wel.
Prediker 2:24-25.
Ben jij tevreden met God, is God de eerste waar jij naar toe gaat ’s morgens? Dank jij aan tafel voor je eten, omdat je dat van God hebt gekregen. Sluit jij de dag af met God te danken voor alles wat Hij je gegeven heeft? Besef je dat alles wat je hebt, een gift is van God aan jouw? Leef jij uit eigen eer, of uit Gods eer. Wees dankbaar voor je eten en geniet ervan.

Begin iedere dag met Gods woord. Het woord is Zijn cadeau aan ons. laat God je vervullen en veranderen tot je werkelijk op Hem lijkt.

Keep Walking With the King.

Blijf dichtbij je Maker.

cropped-pizap-com146445844722311.jpg

Advertenties

Dank voor je reactie :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s